Hvem er vi ?

Det begyndte med Alconsult

Det vil sige, det begyndte med Jørgen F. Nissen
Jørgen F. Nissen havde lige fra sine unge år et alvorligt alkoholproblem, som langsomt og sikkert satte sit præg på hans liv. Han var cand.jur., direktør i FLS og ud af en meget velhavende familie. Han talte flere sprog flydende og var en anerkendt trompetist. Han var rig og rig på oplevelser.

Man kan sige om ham, at han på alle måder var en begavet person.

Men alkoholen krævede sin pris. Langsomt blev hans liv forvandlet til et helvede for ham og for dem, der holdt af ham. I slutningen af 1980erne var bundet nået. Med gode venners hjælp kom Jørgen i behandling og ud af sit problem.

Også i 1980erne kendte man til alkoholproblemer. Men man forbandt dem altid kun til bumsen på gaden. Efter sin behandling talte og skrev Jørgen Nissen åbent og ærligt om sit problem, og blev den første her i Danmark, der kunne berette om, at alkoholproblemer også havde tag i de fine familier og ikke gik uden om direktionskontorerne. Det var Jørgen F. Nissen, der som den første skabte åbenhed og debat om alkoholproblemer og som gennem sit omfattende forfatterskab udbredte kendskabet til afhængighedens uhyggelige sider, men også gav anvisninger på konkret hjælp.

I 1989 etablerede han Al-Consult. Det var Al-Consult, der indførte begrebet alkoholpolitik på arbejdspladsen. Og det var Al-Consult, der som den første gennemførte og udbredte kendskabet interventioner. Med skabelsen af Al-Consult blev det muligt ikke kun at tale om alkoholproblemer, men også helt konkret at gøre noget ved dem

Jørgen F. Nissen døde den 2. juni 2004.

Tiderne har ændret sig – og det har misbrugsproblemer også. Derfor tager Al-Consult sig i dag af alle former for misbrug og afhængighed – det være sig alkohol, stoffer, medicin, spil mv.

Mød vores team